-2.3 C
Zilina
19. októbra 2024

Vodári udržujú unikátnu športovú tradíciu

Žilina – V dvoch telocvičniach v Belej športovo zápolili v piatok 8. 12. 2023 družstvá vodárenských spoločností  severného Slovenska. Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa zavŕšil úctyhodný 24. ročník a pozná svojho víťaza.

Bývalý štátny podnik SEVAK, založený v roku 1970, prešiel v roku 2006 transformáciou. Z jednotlivých odštepných závodov v Čadci, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Martine, Považskej Bystrici, Žiline a Ružomberku sa stali samostatné vodárenské spoločnosti. Na báze Žilina – Čadca vznikli Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a. s., Oravská vodárenská spoločnosť, a. s., v Dolnom Kubíne, Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s., v Liptovskom Mikuláši, Turčianska vodárenská spoločnosť, a. s., v Martine, Považská vodárenská spoločnosť, a. s., v Považskej Bystrici a Vodárenská spoločnosť Ružomberok, a. s.

Aj napriek týmto zmenám sa zástupcovia jednotlivých vodárenských spoločností rok čo rok stretávajú na vlastnom športovom sviatku. „Úžasné je, že ani po rozdelení podniku sme túto tradíciu neprerušili a tento rok sme turnaj usporiadali už 24-krát. I napriek tomu, že sme samostatné vodárenské spoločnosti, spája nás tu nielen volejbal, ale aj vzájomná spolupatričnosť a záujem o naše firmy,“ hovorí generálny riaditeľ hostiteľského SEVAK-u, a. s., Žilina Ing. Miroslav Kundrík .

„O putovný pohár hralo šesť 10-členných družstiev, v každom sme mali dve ženy. Keďže mládež športu a takýmto podujatiam príliš neholduje, čo je veľká škoda, bola v nich prevaha starších hráčov. To však ich výkony vôbec neovplyvnilo. Dôkazom je 72-ročná hráčka, ktorá naozaj excelovala a svojou kondíciou by zahanbila oveľa mladšie ročníky. Do reprezentovania sa dokonca zapájajú aj bývalí zamestnanci,“ pokračuje Miroslav Kundrík.

Po celodennom športovom zápolení  sa na slávnostnom večeri zišli predstavitelia jednotlivých spoločností, obchodní partneri i sponzori a generálny riaditeľ SEVAK-u, a. s., Miroslav Kundrík vyhlásil výsledky turnaja O pohár generálneho riaditeľa. Rovnako ako vlani ho získalo omladené družstvo Považskej vodárenskej spoločnosti, a. s., na druhom mieste sa umiestnila  Vodárenská spoločnosť Ružomberok, a. s., a tretie miesto si vybojovali Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a. s., Žilina.

Víťazmi sú ale napokon všetci zúčastnení. Je totiž unikátne, ako takmer štvrťstoročie udržujú tradíciu, a nie je vylúčené, že sú jediní  v rámci bývalých slovenských štátnych podnikov vôbec. Tak nech sa vydarí aj ten budúci – jubilejný 25. ročník. Pozrite sa ešte s nami na ten tohtoročný.

Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023. Družstvo Liptovskej vodárenskej spoločnosti, a.s.
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023. Družstvo Turčianskej vodárenskej spoločnosti, a.s.
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023. družstvo Oravskej vodárenskej spoločnosti, a.s.
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023. Družstvo Považskej vodárenskej spoločnosti, a.s.
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023. Družstvo Vodárenskej spoločnosti Ružomberok, a.s .
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023. Družstvo Severoslovenských vodární a kanalizácií Žilina
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023.
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023.
Volejbalový turnaj O pohár generálneho riaditeľa SEVAK-u 2023.

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa