Tradičná zabíjačka je vlastne silne nadčasová záležitosť. Varenie bez odpadu, dnes tak populárne „zero waste“, dávno poznali už naši predkovia. Pretože presne taká je aj domáca zabíjačka. Pri príprave výrobkov a pokrmov sa na nej spotrebuje naozaj všetko. Môžete sa o tom prísť presvedčiť na vlastné oči už túto sobotu – 16. 11. 2024 do Pivárničky na Platanovej ulici na žilinskom sídlisku Solinky. Na toto podujatie, ktoré bude pod taktovkou mäsiarskeho majstra, vás srdečne pozývajú Mária Kolková a Zdeno Lazarik.
Návštevníci si od 10. h budú môcť pozrieť výrobu všetkých zabíjačkových špecialít, vrátane- kapustnice, klobás, jaterníc, tlačenky, oškvarkov a, samozrejme ich aj ochutnať.
„Pochádzam z dediny a zabíjačky aj atmosféru okolo nich veľmi dobre poznám. Keďže bola neopakovateľná, rozhodli sme sa ju zaradiť do nášho programu podujatí, medzi ktorými sú však aj ďalšie tradície našich predkov. Radi by sme ich takto priblížili aj ľuďom žijúcim na sídliskách, pretože nie každý má možnosť ich zažiť,“ hovorí Mária Kolková.
Hoci spolu so Zdenom Lazarikom prevádzkujú Pivárničku iba rok, stihli takmer každý mesiac ponúknuť svojim hosťom zaujímavý program, dokonca i s charitatívnym poslaním. Nechýbal Oktoberfest, Halloween, Mikuláš, Vianočný večierok, Silvester, Stavanie mája, Deň detí, Pivný trojboj s varením hovädzieho a držkového gulášu a sledovania športových prenosov či posedenia pri živej hudbe. Tento rok ešte v kalendári ostáva Mikuláš (7.12.), Vianočný večierok (20.12.) a Silvestrovská zábava (31.12.). A nezabudnite si do toho vášho poznačiť sobotu 16.11.2024.