Tekvice od výmyslu sveta na nás vyskakujú azda zovšadiaľ. Pridávame ich do polievok, do koláčov slaných aj sladkých, halušiek, dokonca i do kávy. Hoci budeme pripravovať niečo, do čoho tekvicu vôbec nepoužijeme, predsa nám to bude slúžiť pri príprave tekvicových pokrmov. Pripravíme si tekvicové korenie. Opäť veľmi jednoducho.
Budeme potrebovať: 3 ČL mletej škorice, 3 ČL mletého zázvoru, 2 ČL mletého muškátového oriešku, 1/2 ČL mletého nového korenia, 1/2 ČL mletého klinčeka. Všetky suroviny nasypeme do fľaštičky s uzáverom, zatvoríme, pretrepeme a použijeme, keď sa nám zažiada – do polievky, do tekvicového pyré na koláč, na pečenú tekvicu alebo ním ozdobíme šľahačku na kávičke či krém na koláči.