5.7 C
Zilina
18. októbra 2024

Šalátová polievka

Tejto polievky sa v lete nevieme dojesť. Pozná ju asi každý z vás, ale nám najviac chutí v tejto verzii. Podstatné je variť ju len veľmi krátko, aby šalát nedostal nepríťažlivú tmavú zeleno-hnedú farbu. Syr, cesnak, bruchetta a čerstvý šalát na ozdobu dodajú tejto zdanlivo obyčajnej polievke šmrnc.

Recept pre 4 osoby:

Suroviny:

1 väčšia alebo 2 menšie hlávky šalátu

3 – 4 strúčiky cesnaku

1 veľká pochúťková smotana

2 lyžice masla

na zahustenie hladká špaldová múka, prípadne aj zemiak

syr balkánskeho typu

bruchetta

soľ, korenie, sladká mletá červená paprika, ocot najlepšie Ume ocot

Postup:

Cesnak mierne podusíme na masle, pridáme múku a spravíme svetlú zápražku. Necháme trochu vychladnúť, pridáme kyslú smotanu, mletú červenú papriku a zalejeme vodou. Po zvarení pridáme nakrájaný šalát, ale predtým si asi štvrtinu odložíme. Polievku povaríme len pár minút a zmixujeme. Podávame s čerstvým nakrájaným šalátom, syrom a bruchettou.

Dobrú chuť!

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa