Hoci sa každý advent dušujeme, že tieto Vianoce nebudeme vypekať, predsa len stále častejšie študujeme recepty a hľadáme osvedčenú klasiku. Dnes vám jednu takú prinášame. Pamätáte sa na koláčiky z BB pudingu? Odporúčame!
Suroviny na cesto: 250 g hladkej múky, 200 g BB pudingu (prášok), 250 g Hery, 130 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 PL medu, 1/2 prášku do pečiva.
Suroviny na krém: 4 dcl mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 15 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 maslo.
Príprava: Suroviny na cesto spracujeme na hladkú hmotu, môžeme hneď vyvaľkať, vykrajovať kolieska alebo iné tvary a ukladať na plech s papierom na pečenie. Ak cesto necháte príliš stuhnúť, bude sa horšie vaľkať. Pečieme asi 15 minút na 180 °C. Medzitým si urobíme krém. Rozmiešame Zlatý klas, mlieko, cukor a uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť, no povrch prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nám nevytvorila kôra. Do vychladnutého vmiešame celé maslo. Krémom keksíky zliepame. Polovicu ešte predtým potrieme čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s trochou oleja, aby sa leskla) a ozdobíme plátkami mandlí.