Je jednoduchý a výnimočne chutný. Všetky suroviny len zmiešate a vlejete do formy na srnčí chrbát. A ak patríte k tým, ktorí na jar alebo na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou radi zakomponujú do jedál niečo čerstvé a zelené, tento recept je práve pre vás. Slaná pochúťka si vás dozaista získa.
Suroviny:
180 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
3 vajcia
2 hrste akéhokoľvek nastrúhaného tvrdého syra
200 ml olivového oleja (môže byť aj iný)
100 ml mlieka
3 hrste „zelenej alternatívy“ (ale vždy použite radšej len jeden druh) listy baby špenátu, mladá žihľava, pažítka, petržlenová vňať, bazalka, púpavové listy…
soľ
Príprava:
Všetky suroviny zmiešajte dokopy, nakoniec vmiešajte zelené listy. Papier na pečenie namočte, pokrčte v rukách a vyložte ním formu na srnčí chrbát, lepšie na ňu priľne. Potom do nej vlejte cesto a pečte na 180 °C asi 45 minút. Keď cesto vybehne a zhnedne, môžete skúsiť špajdľou, či je upečené aj vo vnútri. Nie však skôr ako o polhodinu.
Tip:
Zelené listy môžete pokojne nahradiť napríklad sušenými paradajkami, nakrájanou šunkou alebo cibuľkou opraženou na slaninke. Po chlebíku sa zapráši rovnako rýchlo.